Годишен концерт-спектакъл „Доброто във всеки от нас“ подготвят в ДГ „Калина Малина“

„Чрез многобройните участия на децата в различни конкурси и изяви целим да стимулираме детското развитие, да  възпитаме уважение към постиженията и успеха, в резултат от усилия и талант, да подкрепим детското желание за изява и самоусъвършенстване“ – коментират от ДГ „Калина Малина“

Снимка: ДГ "Калина Малина"

Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.

„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.

През м. Септември 2018 г. възпитаниците на група „Златна рибка“ участваха  в V-ти Национален фестивал на руската  поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце“ в Казанлък и получиха специална награда на  Националния дворец на децата в гр. София.

През м. Декември 2018 г. децата от група ,,Смехорани“ взеха участие в Международен конкурс ,,Роди се дете, Син ни се даде“, организиран от онлайн списание „Щъркел“ и посветен на Рождество Христово.  Участваха 150 деца от 6 държави: България , Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Италия, Канада. От група ,,Смехорани“ с рисунки се включиха 8 деца, а две от тях – Стефани Даскалова и Преслава Анчева бяха отличени със специална награда. Награда ,,Щъркелово ято“ беше присъдена на ДГ,,Калина Малина“ в Пазарджик.

В конкурс за рисунка, фотография и плакат на тема: ,,Водата е за всички“, организиран през м. Март 2019 г. от  „Напоителни системи“ ЕАД, участваха деца от група ,,Смехорани“, група „Слънчице“, група „Мики Маус“ и група „Буратино“. Всички деца получиха грамоти.

В Международния конкурс за чиста околна среда, организиран от DS Smith се включиха деца от трите четвърти групи: “Златна рибка“, „Смехорани“ и „Слънчице“. Първа награда за рисунката си „Моята еко къща“ получи Виктор Пилафов.

Децата от група „Златна рибка“ с художествен ръководител Благовеста Кулина получиха специална награда за участие в тридневния фестивал за музика, песен и танц „Театър-игра-живот“. Те бяха отличени в категория „Най-добро музикално оформление“. Фестивалът се проведе от 18 до 20 април в гр. Пловдив.

Отново през м.април тази година деца от групите „Смехорани“ и „Златна рибка“ се включиха със свои рисунки в Националния конкурс „Възкресение Христово“, организиран от Българската патриаршия – Св. Синод.

 

С две награди се върнаха децата от „Калина Малина“ след участието им в средата на този месец във фестивала на детско художествено творчество „Пролетна магия“, организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс. Децата от група „Бисерче“ бяха класирани на I-во място, а децата от „Златна рибка“ – на III-то място в категория „Вокални групи“.

В началото на м. май децата от група „Мики Маус“ и група „Смехорани“ изпратиха свои рисунки за участие в конкурса за детска рисунка на тема: „С очите си видях бедата“, организиран от Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.

Като финална изява на 1-ви юни децата от група „Златна рибка“ ще участват в XIX Международен етнофестивал в Хасково „Децата на балканите – с духовност в Европа“. Те   ще се представят с фолклорен танц и характерен танц.

„Чрез многобройните участия на децата в различни конкурси и изяви целим да стимулираме детското развитие, да  възпитаме уважение към постиженията и успеха, в резултат от усилия и талант, да подкрепим детското желание за изява и самоусъвършенстване“ – коментират от ДГ „Калина Малина“.