Годишен концерт на Представителен танцов състав „Чавдар“

Съставът отбелязва и 10 години творческа дейност на художествения ръководител Иван Андров

На 22 юни от 18:30 ч. в ДКТ „Константин Величков“ представителен танцов състав „Чавдар“ ще представи годишната си продукция. Тази година с концертът ще се отбележат и 10 години творческа дейност на Иван Андров. Съставът ще изпрати и своите абитуриенти.

Чавдарци участват на най-престижните конкурси в България и по света. Наскоро се завърнаха от Северен Кипър, където създадоха много нови приятелства, спечелиха сърцата на публиката и уважението на организаторите.

А през изминалият уикенд Чавдар донесе 3 награди от XV конкурс за „Голямата танцова награда 2023“ организиран от Сдружението на танцовите дейци.

Първо място за възрастова група от 14-18 години.

Награда за костюм

Награда на алтернативното жури. Наградата се дава за първи път, а журито е съставено от ученици от хореографски паралелки.

***

Чавдар“ е сред най-старите танцови състави в България, вече на цели 77 години. С голямо богатство от танци, обхващащи всички области в родината ни. От изключително значение за формацията е да съхрани и предаде стила и автентичността на българските народни ритми, чрез музиката и изпълненията на танците, като държи да се покаже отличаващия стил и характер на съответната етнографска област.