Гл. комисар Иванов: Предприели сме безпрецедентна по размер операция в Костенец

Все още не са готови експертизите, които категорично да потвърдят, че извършителят на двете престъпления в Костенец е един и същ

Снимка: Стоян Зайков

Полицейските действия по издирването продължават и към момента. Тече безпрецедентна по размер операция, полицейското присъствие е много мащабно. Предприемаме всичко необходимо, за да установим извършителя, обобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Локализирали сме няколко периметъра, там се извършват щателни проверки на всяка една къщурка и постройка. На този етап нямаме нови сигнали.

Той уточни, че още не са готови експертизите, които категорично да потвърдят, че извършителят на двете престъпления е един и същ.  По думите му винаги съществува вариант издирваният да е напуснал периметъра.  Главният секретар отново призова да не се подават фалшиви сигнали, защото това разпилява ресурса, съсредоточен в операцията. Даде пример със сигнал, подаден снощи, че издирваният е забелязан в Сандански. Изчистен е сигналът, отхвърлен е, въпреки, че подателят се и кълнял, че е разговарял с издирвания мъж. Главен комисар Иванов подчерта, че са взети всички предпазни мерки, за да бъдат гарантирани животът и здравето на хората, затова е осигурена охрана на тези, за които  се смята, че са застрашени. Той опроверга слуховете за наличие на списък със застрашени от издирвания жители.
Главният комисар на МВР призова с оглед на сигурността всички да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители.