ГЕРБ преизбра Борисов за председател на партията

С 943 гласа „за“ ГЕРБ преизбра за председател на партията Бойко Борисов. За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев. Междувременно постоянно действащ Национален предизборен щаб за явяване на предсрочни избори гласуваха делегатите от VII Национално събрание на партията.

Много опити бяха направени да бъда сменен, но моите съратници не се поддадоха„, благодари Борисов на поддръжниците си и допълни: „Още имате нужда от мен„.

Борисов разкри, че мнозинството партийни структури са били против обединение с „Продължаваме Промяната“(ПП), били са категорични и са го предупредили „да не си играе с тях“.

„Виждат в тях инстиктивно, че нещо не е наред“, обясни той. Затова се е съгласил в политическата декларация на форума да бъде записано като задача организиране на Национален щаб и предсрочни избори. В този парламент, в тази коалиция няма нищо друго, освен да се борят за поставе и пари, заяви бившият премиер.

По думите му, партията е приела всички вини в името да има мир. Нарече я още „златна опозиция“, която предлага решения на управляващите как да излязат от кризите.

Източник: Дарик нюз