ГЕРБ – Пазарджик отбеляза 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България


Общинската структура на ГЕРБ в Пазарджик отбеляза 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Пред паметния знак в централния парк на града цветя поднесоха областният координатор на партията Найден Шопов, общинският ръководител Гинче Караминова, общински съветници от ГЕРБ и членове на общинските организации на Младежи, Жени и Старейшини ГЕРБ.
В словото си Гинче Караминова изтъкна ,че „вече 110 години Отечеството ни стои пълноценно на политическата карта като суверенна държава. А днес с пълно право има и самочувствието на равноправен член на обединена Европа”. „България е държава с глас, който се чува и оценява от нашите външнополитически партньори. България е уважавана от съседите си и гради мостове между Балканите и Европа”, каза още общинският председател на ГЕРБ- Пазарджик. По думите й независимостта на една нация се изразява в силата да отстоява интересите си пред всички. „В днешните динамични времена независимостта има и повече от политическо измерение. Защото през 21 век свободата на една нация преминава през свободата на всеки човек. А изграждането на свободни хора от своя страна преминава през добро образование, стабилна икономика, прозрачност на процесите в обществото и толерантност. В този смисъл днешният ден е чудесен повод да погледнем напред и да си кажем какво искаме и какво може всеки от нас да направи, за бъде страната ни силна и стабилна”, посочи Караминова.”Трябва всеки ден да обичаме България! В дните на национална гордост, но и в изпитанията на трудните моменти! Да бъдем единни и сплотени, за да пребъдва Родината ни!”, призова в заключение общинският ръководител на ГЕРБ.
В Пазарджик паметният знак на Независимостта бе поставен в централния градски парк през 2008 година по инициатива на Караминова в качеството й на тогавашен общински съветник от ПП ГЕРБ.