ГЕРБ в Белово: Спирането на разплащания по проекти от служебното правителство, обрича малките общини на забвение

Кандидат-депутатите от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР Пазарджик посетиха Белово, срещнаха се и разговаряха с членове, симпатизанти и граждани. Те бяха посрещнати от кмета на община Белово – Костадин Варев и общинския ръководител на ГЕРБ Белово Васил Савов. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева коментира пред жителите на Белово негативните резултати от действията на служебния кабинет. “В момента наблюдаваме забавяне на проекти и спиране на разплащания от страна на служебното правителство, като цели общини се обричат на забвение. Администрацията е блокирана, а служебният кабинет се занимава с всичко друго, но не и с основната си задача – да прекара страната от политическата криза и да организира предстоящите избори.

Ако държавата не се разплаща с бизнеса и спира проекти, това създава хаос. Частният сектор, не може да планира, да плаща заплати, да расте и да се разплаща със своите партньори. Така не се стимулира увеличение на доходите и растеж на икономиката. Това е един от основните залози на предстоящите парламентарни избори”, отбеляза Захариева. Кандидатът за народен представител д-р Илиян Траянов, който също присъства на срещата коментира, че сферата на здравеопазването е чувствителна на реформи и всяка предприета и непремерена промяна може да доведе до застрашаване на най-ценното – живота и здравето на гражданите. Д-р Траянов изрази безпокойството си от липсата на визия за управление на здравеопазването в страната и от липсата на конкретни предложения в сферата.

Той направи сравнение с условията на младите специализанти, които постъпват на работа сега, спрямо времената преди реформата направена от ГЕРБ. Медикът коментира, че преди млад специализант в болница е получавал ниско възнаграждение, не му е бил сключван трудов договор, не са се плащали осигуровки, нямал е право на болничен или майчинство, докато в момента нещата са коренно различни и всичко липсващо преди е вече налице. Положителната промяна е накарала не малко наши специалисти практикуващи в чужбина да се завърнат в България, коментира още д-р Траянов. Доскорошният заместник-министър на Земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, която също бе сред кандидатите за народни представители посетили Белово, коментира подобни тенденции. „Липса на визия за бъдещи действия от страна на новата администрация, масови уволнения и чистки се правят не само на политически лица, а и на експерти“, отбеляза Василева.

Според нея изключително притеснителен е фактът, че с непредлагането на план за възстановяване от страна на новите управляващи, страната ни е застрашена от това да не получи средства от Европейския съюз. За които средства иначе сме одобрени. Областният координатор на ГЕРБ и втори в листата кандидат за народни представители Найден Шопов сподели, че жителите на община Белово следва да бъдат горди с постигнатито в общината, тъй като за проекти правителството на Бойко Борисов в последния мандат е отпуснал над 4,4млн. лева.

Припомняме, че за последните 4 години община Белово получи финансиране на стойност 5.5 милиона лева от правителството на Бойко Борисов. Със средствата беше ремонтирано училището, както и бяха изградени спортни площадки. Правителството финансира с 1,2 милиона лева и укрепването и доизграждането на подпорни стени, в село Голямо Белово и гр. Белово, по коритото на река Яденица. Големият и важен инфраструктурен проект за Белово ще бъде ремонтът на пътя Пазарджик-Белово, който ремонт ще струва 43 милиона лева и вече е в ход. На срещата в Белово присъстваха областният координатор на ГЕРБ и втори в листата кандидат за народен представител Найден Шопов, доскорошният областен управител на област Пазарджик и кандидат за народен представител Стефан Мирев, както и кандидатите за народни представители – д-р Мария Шопова и Данаил Трифонов.