Георги Арнаудов от Пазарджик е номиниран за „Смело сърце“!

Въпреки трудностите, през които преминава, Георги не се разделя с голямата си усмивка. Всичките му приятели се надяват той да спечели наградата „Смело сърце“.

Снимка: Георги Арнаудов

19-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик, който се бори с тежко онкологично заболяване, е номиниран за наградите „Даниела Сеизова – в името на живота” в категория „Смело сърце“.

Те ще бъдат връчени на 5 декември 2019 г., на официална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни имената на победителите в различните категории, които ще получат годишните награда на Федерация „Български пациентски форум“ – „Даниела Сеизова – В името на живота“.

Награди ще бъдат раздадени в 12 категории. Освен Георги за приза „Смело сърце“ се борят бебе Калина от Варна, която претърпя успешна чернодробна трансплантация,Мариан Георгиев от Ловеч, който е пациент на хемодиализа, както и учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище, записали аудиокнига за незрящи деца и възрастни.

19- годишният Георги Арнаудов от Пазарджик е диагностициран преди няколко месеца със Сарком на Юинг и това преобръща живота му. От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Преди няколко седмици става ясно, че операция на злокачествения тумор на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на осми курс на химиотерапия. До Коледа ще му бъде направена още една. Има назначени общо 9 курса, след което ще му бъдат направени контролни ЯМР и скенер, за да се разбере какво е състоянието му. За 20 януари са насрочени и изследвания на Георги в Университетската клиника в германския град Хайделберг.

Въпреки трудностите, през които преминава, Георги не се разделя с голямата си усмивка. Всичките му приятели се надяват той да спечели наградата „Смело сърце“.