В ход е интензивна проверка за търговия с акцизни стоки

Открити са гориво и нелегален алкохол

Снимка: Архив

На територията на региона се извършват интензивни проверки за наличие и незаконна търговия с акцизни продукти. Вчера е проведена полицейска операция, в която са взели участие структури от ОДМВР-Пазарджик, подпомогнати от инспектори при Териториална дирекция „Тракийска“ при Агенция Митници.

В Белово служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са извършили инспекция на къща и прилежащите и стопански постройки, собственост на 69-годишния беловец Х.П. Вътре органите на реда открили нелегално съоръжение за дестилиране на алкохол и 493 литра алкохолни продукти, съхранявани в различни съдове.

Екипите продължили действията си в района на 69-ти километър от АМ „Тракия“. В имот прилежащ към търговски обект в близост до пътен възел „Церово“ икономическите полицаи открили в различни съдове –варел и пластмасови туби, общо 325 литра дизелово гориво без документи за произход.

По същото време униформени от РУ-Велинград заедно с колегите им от участъка в Ракитово проверили къща, собственост на 53-годишната А.М. от ракитовското село Дорково. Станало ясно, че жената съхранявала в няколко бидона общо 180 литра с алкохол без бандерол. Всички открити алкохолни продукти и горива са иззети. В два от случаите са образувани бързи полицейски производства.