В Сърница бе положена първа копка по проект за изграждане на филиал на Спешна помощ

В родопския град Сърница бе положена символична първа копка по започване на проект за ремонт на Здравната служба и изграждането на нова пристройка, която ще се използва за филиал на Спешна помощ.
„Осъществяването на този проект е от изключително значение за обществото ни, като се има предвид отдалечеността на Община Сърница от по-големи медицински заведения и учреждения в страната. Ситуацията, пред която бяхме изправени през изминалите няколко месеца във връзка с пандемията от коронавирус, го доказа“, каза кметът на община Сърница Неби Бозов.
Проектът за реконструкцията на Здравната служба в Сърница се финансира изцяло със средства от общинския бюджет, като стойността на предвидените строително-монтажни работи възлиза в общ размер на 274 680 лв.
Съгласно одобрения инвестиционен проект е осигурена енергийната ефективност на сградата, като ще се подменят съществуващата дървена дограма с алуминиева от най-висок клас. Сградата ще се санира с фибран с дебелина 10 см. и ще се положи силиконова драскана мазилка. Ще бъдат изцяло обновени общите части на сградата.
Предвиден е и ремонт на покрива, който към момента е в окаяно състояние.
Най-мащабната и най-необходимата за гражданите ни част от проекта ще бъде изграждането на ново едноетажно крило с цел създаване на филиал за спешна медицинска помощ, в което се предвиждат помещения за прием на пациенти, лекарски кабинет, стая за прегледи и манипулационна, архив и склад., като ще се осигури и достъпът на хора с увреждания.
С присъствието си уважиха мероприятието областният управител на Област Пазарджик  Стефан Мирев, директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова, директорът на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев, Общински съветници от Община Сърница и граждани на Общината.