В Стрелча: Реализирани са два дългоочаквани проекта със социална значимост

В летните месеци Община Стрелча реализира два важни за родители и деца проекта – Детска млечна кухня и Детска площадка.

От 2 август 2021 г. започна предоставянето на  социалната услуга – Детска млечна кухня, като дейността се изпълнява на територията на общината в оборудвани според изискванията  помещения  в сградата на ДГ „Д-р Стайко Стайков”.
Менюто, което се приготвя за деца на възраст от 10 месеца до 3 години се състои от супа, основно ястие и десерт. То се планира предварително, с осигурено разнообразие от вкусове и гарантира наличието на всички важни хранителни вещества и калории.
Капацитетът на детската кухня е достатъчен за предоставяне на услугата и на гостуващи деца, които представят необходимите документи.
От няколко седмици на разположение на родители и деца е новопостроената  детска площадка с площ 412 кв.м пред Градската минерална баня, оборудвана с  напълно нови съоръжения, включващи  пързалки, люлки, клатушки и най-различни уреди за игра. Тя е разделена на две зони за деца под 3 години и за деца от 3 до 12 години.
Безопасността е осигурена с допълнителна дървена ограда, положена е ударопоглъщаща настилка и са поставени пейки за удобство на родителите и близките на децата.
Осигурено е подходящо осветление и видеонаблюдение за съблюдаване на реда и неправомерно ползване.