В Спортното училище откриха новата учебна година

За трета поредна година Спортното училище първо дава старт на учебната година, ученици от всички класове се включиха в тържествената програма, показвайки, че са не само добри спортисти, но и талантливи певци и рецитатори.

Снимка: Начало на учебната година в Спортното училище

Над 300 ученици и техните родители и учители се събраха днес в двора на Спортно училище град Пазарджик за откриване на новата учебна година. Специални гости на тържеството бяха кметът на община Пазарджик Тодор Попов, Гергана Табакова – директор на отдел „Образование и култура“ в община Пазарджик, представители на Регионалното управление по образование.

За трета поред година Спортното училище първо дава старт на учебната година, ученици от всички класове се включиха в тържествената програма, показвайки, че са не само добри спортисти, но и талантливи певци и рецитатори.

Със специално поздравление към ученици и родители се обърна директорът на Спортното училище Георги Георгиев, който отправи специални поздравления към учениците от първите два випуска и екипа от учители и треньори за упоритата им работа през тези две години от съществуването на училището. Той приветства за избора им новоприетите ученици и техните родители и гарантира, че училищното ръководство ще положи всички усилия за да бъде оправдано тяхното доверие.

Поздравление по повод новата учебна година отправи и кметът Тодор Попов. Той изрази своята гордост и удовлетворение, че училището се развива и оправдава очакванията. Кметът припомни, че само за три години Спортно училище е утроило своите възпитаници и в него вече са записани да учат и спортуват над 300 ученици. Той увери, че община Пазарджик ще продължи да подкрепя спортните дейности, защото спортът е най-добрият начин да се възпитава младото поколение. Господин Тодор Попов съобщи, че се подготвя проект за изграждане на нова мултифункционална спортна зала към Спортното училище.

Под звуците на националния химн Любомир Германов – отличен ученик и шампион по петобой, издигна националния флаг, а след това бе изпратено училищното знаме.

Първият училищен звънец пък даде старт на учебната година и покани учениците в клас.