В разгара на лятото: Вдигнаха цените на соковете и студени чайове в жегата

Снимка: pinterest.com

В разгара на летния сезон средно между 30 и 50% скочиха цените на натуралните сокове, студените чайове и фрешовете. Това установи проверка на NOVA в търговската мрежа у нас. Производителите също признаха за увеличението на цените.

Антоанета Живкова е майка на две деца, които обичат натурални сокове. Всеки ден изпиват по един още на входа на парка, в който се разхождат. „Обичат, но напоследък цените скочиха, за сметка на качеството. От 0,70 лв. на 1,50 лв. мисля, че е значителна разлика. Увеличението е дори двойно”, казва тя

В жегата едни от най-търсените напитки са именно натуралните сокове, студените чайове и фрешовете от прясно изцедени плодове. Невена Райкова е продавач. Тя обяснява, че ръст в цената на соковете има и то с около 30-40%.
Проверката на NOVA в търговската мрежа установи, че най-масовите сокове са поскъпнали между 30 и 50%. Така, например, малката разфасовка от 200 милилитра от 0,60 лв. вече се търгува за 90 стотинки. Литър кутия от 2.40 лв. вече се продава между 3,20 и 4,00 лв. в различните магазини.