В Пещера: Отвори врати обновеният Клуб на художниците

В Денят на българския художник, кметът на община Пещера Йордан Младенов, връчи ключа на обновения Клуб на художниците на неговия председател Илия Тончев.

Придобивката е предоставена за ползване от Община Пещера. На кратката церемония присъстваха Елена Рядкова-зам.-кмет, Фаня Иванова- председател на читалището, майстори на четката от града, почитатели на художественото творчество.

„Нашата Пещера спокойно може да бъде наречена град на художниците. Пещера е дал на България имена като Петър Стайков, проф.Веселин Стайков, Тодор Хаджиниколов, Стоян Раканов и още ярки майстори с които се гордеем. Нека този Клуб бъдя мястото където да обменяте творчески идеи, място за среща с ваши колеги. Специфичната ви дарба не е никак леко призвание, за това ние сме тук, за да ви подкрепим във всеки аспект на развитието ви. Общинското ръководство се стреми да предостави съвременни условия за провеждане на изложби на творци от града и страната. Пожелавам ви още много творчески успехи! Честит празник!“, каза Младенов пред присъствещите.

Вече има набелязан идеен проект, който ще се осъществи през месец февруари 2023г. Творците се обединиха около идеята да участват в обща изложба, посветена на „Трифон Зарезан“ на 14 февруари.

За доброто надтроение се погрижиха изпълнители на народни песни от майсторския клас в ЦПЛР ОДК- Пещера.