В Пазарджик ще се състои четвъртото събитие от кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“

На 13 октомври 2020 г., в град Пазарджик ще се проведе четвъртото събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“, която се провежда на територията в 8 областни градове на страната. Мероприятието ще се състои  на площад „Константин Величков“ от 11:00 часа.

Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.

Във фестивала ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ ще е актьорът Ники Станоев. Ще се проведат две кулинарни демонстрации с шеф Елена Петерлийска, едно от лицата на популярно кулинарно шоу. Тя ще приготви на място рибни ястия и ще дава съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да опитат и рибни ястия на място.

Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 18:00 часа,  на Нелина Георгиева и музикална група „Rewind“.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

Събития от Националния рибен фестивал предстои да се състоят още в градовете: Бургас, Русе, Пловдив и Стара Загора.

На събитието ще присъства и заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.