В Пазарджик: Продължава записването за безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата

Снимка: "24 часа"
Продължава записването за безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата при Д-р Прокопи Копев-хирург до 13:00 ч. на 12.10.22 г. на тел.: 0888/380-308 или в центъра за онкоболни на ул. Ал. Стамболийски“ 16, партер.
Желаещите за преглед и ехография на млечни жлези при Д-р Валентин Иванов-хирург могат да се запишат до 17.10.22 г. на посочените контакти. Прегледът е 50 лв. Гинекологичните прегледи с взимане на цитонамазка са при Д-р Досева и Д-р Траянов и са 30 лв.
Ранно поставената диагноза дава възможност на лекарите да приложат навременно и ефективно комплексно лечение. В България, за съжаление, не съществува национална стратегия за превенция на онкологичните заболявания, идеята, с която започнах моите 21 последователни кампании. Липсата на скринингова програма е основен фактор за диагностицирането на много малко пациенти в ранен стадий.
21 години сдружението ни в Пазарджик цели насочване на вниманието на обществото към най-високата по заболеваемост и смъртност онкологична патология при жените. 17 години кампанията се провежда под патронажа на Кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов, коментира Мария Чергарова. „Намерете време, за да имате време“ е мотото на кампанията ни, допълва още тя.