В Пазарджик: Започна общинска образователна програма „Лято в зоологическата градина“

Кметът Тодор Попов и деца от подготвителни групи на детски градини в Пазарджик дадоха старт на общинска образователна програма „Лято в зоологическата градина“. Тя ще продължи до края на месец август.

„В нашата зоологическа градина има над 37 вида животни. Всички от подготвителните групи ще имате възможност да се запознаете с животните тук и да ги заобичате, защото, който не обича животните, не обича и хората. Тази наша инициатива се надявам, че ще бъде продължена и с ученици от началото на учебната година наесен“, сподели Тодор Попов пред малчуганите и техните учители.

Програмата има за цел да стимулира интереса на децата към биологията и поведението на животните и да ги запознае с природозащитните функции на зоологическата градина в парк – остров „Свобода“.

За децата ще бъдат организирани посещения и различни дейности и игри, чрез които да могат да се запознаят с различните видове животни и да научат какви грижи се полагат за тях.

Програмата ще бъде доразвита с теми, подходящи за ученици от начален етап и с тях ще бъде продължена от началото на новата учебна година.