В Пазарджик: Задържани са двама младежи за кражба на 60 гр златни накити и 1000 лева

Архив

Двама извършили дръзка домова кражба, са установени от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Единият от извършителите е непълнолетно момче. Вчера в полицейското управление в Пазарджик бил получен сигнал за домова кражба. Неизвестни апаши използвали отсъствието на обитателите на апартамент в областния град и проникнали в него. От там била извършена кражба на метална каса, в която имало близо 60 грама златни накити и сумата от 1000 лева.

Освен това неканените гости успели да отмъкнат около 100 метра меден проводник и телевизор. На местопроизшествието бил извършен оглед, а разследването е поето от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. В хода на полицейските действия било установено, че авторите на посегателството са 21-годишен мъж от Петрич и негов 14-годишен съучастник от Пазарджик.

Пълнолетният е с множество криминални регистрации. „Дуото“ е задържано за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в областния град. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Открити и иззети са и част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.