В Пазарджик: До края на май ще приключи реновацията на пазара

„Обещали сме на хората отдавна, че трябва да направим тази реновация, защото това е знаково място за нашия град“, сподели кметът на Пазарджик при посещението си на Градския пазар, където започна ремонт. Той обясни, че този месец и до средата на април е подходящото време, защото след това вече се влиза в сезон и няма как да се правят ремонти, тъй като много ще се пречи на търговците, а и на пазаруващите там.

„До два-три дена приключваме с първия сектор, минаваме на най-големия до сряда, като най-късно до 10 април ще направим всичко възможно да приключим с ремонта му. Реновацията включва подмяна на покрива, на цялата ел. инсталация, и боядисване на металните конструкции. Ще „облечем“ сергиите. Ще подменим и осветлението с по-красиви и икономични тела, които да дадат една постоянна осветеност на цялата територия. Целта е да се получи хубава и приятна среда, от която  всички да са доволни.

Ние, както знаете, си държим на обещанията. Цялостната реконструкция до края на май ще обхване всички сектори и Пазарът ще има този вид, който заслужава“, категоричен беше Тодор Попов.