В Пазарджик връчиха наградата „Почетен факлоносец на мира“ /СНИМКИ/

Христо Стоичков, Мадлен Радуканова и Тодор Попов получиха наградата

На площад „Константин Величков“ в Пазарджик се състоя церемония по награждаване с „Почетен Факлоносец на мира“, учредена от Пробега на мира.

В присъствието на националния гвардейски отряд, посланиците на Албания, Сърбия, Ирак, Катар, консулите на Италия, Турция и представители на посолствата на САЩ и Унгария бяха издигнати националното знаме, флаговете на ЕС и на Пазарджик.

На церемонията присъстваха още носителят на златната топка Христо Стоичков, олимпийските ни шампионки Ивет Горанова (карате) и Мадлен Радуканова (художествена гимнастика).

Събитието се организира от Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“ и Асоциация „Докосни дъгата“. Домакин е кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Званието „Почетен факлоносец на мира“ бе връчено на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова от Ивет Горанова.

Званието „Почетен факлоносец на мира“ бе връчено и на Христо Стоичков, който благодари за оказаната чест и пожела много спортни успехи на българите. „Мирът трябва да е в нас и около нас. Като факлоносец обещавам да защитавам така, както винаги съм защитавал българския герб“, каза Стоичков.

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов също стана „Почетен Факлоносец на мира“. След получаването на наградата той каза, че това е поредния хубав ден за града. „Да бъдеш домакин на такова събитие е чест. Приемам тази награда като плод на усилията ни да работим за просперитета и развитието на всеки един човек, за да станем общност от богати, умни и образовани хора“, каза Попов.

Над площад „Константин Величков“ полетяха бели гълъби като символ на мира. На специална видеостена бяха показани кадри от пробега на мира, преминал през различни страни от света.