В областта: Засилени проверки за стоки без бандерол и незаконно добити дърва

Архив

На територията на цялата област продължават засилените проверки за притежание и нелегална търговия с акцизни стоки без бандерол и незаконно добита дървесина. Това съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. По време на инспекциите служители от участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ спрели лек автомобил „Пежо“, управляван от 19-годишен жител на квартала. В багажника униформените открили три полиетиленови чувала пълни със сух нарязан тютюн. Общото количество на откритата стока е 58.6 килограма.

В къща в Белово полицаи от РУ-Септември открили в жилището на 65-годишна беловка 20 литра алкохол без бандерол. Вчера екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик проверили бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град. Вътре екипите открили дестилираща инсталация, а в съседна сграда и 230 литра с алкохол без бандерол. Малко по-късно последвало и претърсване в къща обитавана от 65-годишен мъж, където икономическите полицаи установили наличието на още 120 литра с ракия. По време на проверки на две жилища в Панагюрище и едно септемврийското село Семчиново били открити дърва за огрев от различни видове без контролна горска марка и редовни писмени позволителни. Общото количество на дървесината е около 11 кубически метра.

Вчера следобед в землището на велинградското село Алендарова била извършена съвместна проверка от служители на РУ-Велинград, РДГ-Пазарджик и ДГС-Алабак. В два отдела проверяващите се натъкнали на отсечени общо 21 дървета от бял бор с различна големина и диаметър. Те не били маркирани с контролна горска марка. На мястото е извършен оглед и предприето разследване. В хода на неговото провеждане полицейските служители установили, че незаконната сеч е извършена от 41-годишен жител на съседното село Долна Дъбева. По случая се води досъдебно производство. Изяснява се размера на щетите нанесени на горския фонд от незаконната дейност.