В областта: Задържани са трима мъже с наркотици

Снимка: frognews.bg

Служители от РУ-Септември задържаха трима мъже, притежаващи наркотици през уикенда, съобщиха от ОД на МВР. Пръв в полезрението на полицаите попаднал 29-годишен жител на Белово. На кръстовище в същия град той бил спрян за проверка и се оказало, че в мъжка чантичка пренася полиетиленов плик със суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.

Вчера следобед автопатрул при РУ-Септември извършил спиране на лек таксиметров автомобил „Шевролет“. Във возилото до водача на таксито пътували двама 28-годишни велинградчани. Униформените забелязали, че докато спирало возилото единият от пътниците изхвърлил през прозореца топче от станиол. Оказало се, че то съдържа изсушена тревиста маса, която също реагирала положително на синтетичен канабиноид.

При направената щателна проверка на таксито органите на реда открили на пода му черна чанта. В нея имало полиетиленов плик с още 65 грама от същия по вид дрога. И тримата мъже са задържани в ареста на РУ-Септември, а прямо тях се водят бързи производства.