В навечерието на 24 май кметът на Община Пещера награди учители, културни дейци и ученици от града, Радилово и К. Димитриево

Честит да е предстоящият празник на всички съграждани! Да си пожелаем заедно да вървим по пътя на духовно просвещение, към светли бъднини, поздрави Йордан Младенов

Момент от събитието

В двора на музея, спазвайки санитарните изисквания за безопасност в условията на епидемичната ситуация се събраха преподаватели, директори на училища, служители от Центъра за подкрепа на личностното развитие- Общински детски комплекс, деятели от читалище,,Сергей Румянцев-1909“ -К. Димитриево, читалище,,Зора-1903“ – Радилово и читалище,,Развитие-1873“. Поздрав и преклонение пред всеотдайния си труд получиха и директорите на детски градини от трите населени места в общината.

Младенов връчи поздравителни адреси и честити светлия празник на всички абитуриенти, като пожела „на добър час по трудния път на живота“. Специално внимание беше отделено на учениците показали отлични резултати в усвояване на знания през годината. Директори на учебните заведения в града получиха грамоти, които ще предадат на своите възпитаници.

„Поклон пред труда на всичките над 200 учители, от детските градини и училищата на общината, които всеотдайно отдават своите знания, опит, талант и обич на децата, за да постигнат техните ученици високи резултати“, каза Йордан Младенов в обръщението си към присъстващите .

Представителите на културата получиха поздравителен адрес от д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет- Пещера. След официалната церемония, на фона на класически произведения в изпълнение на цигулари от пловдивската опера учители и общинари направиха снимки за да запазят емоцията за идните години.

Честит да е предстоящият празник на всички съграждани! Да си пожелаем заедно да вървим по пътя на духовно просвещение, към светли бъднини. Да преуспяваме и да правим нашето настояще и бъдеще достойно, честно и справедливо, да бъдем гордост за идните поколения. Честит и благотворен празник! Нека пребъде во веки веков българското слово и нашата свята родина България!

На многая лета!