В навечерието на Великден: Предприемат мерки за пожарната безопасност в храмовете

В навечерието на Великден Областна дирекция на МВР-Пазарджик и РД ”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик предприемат редица мерки и дейности за осигуряване на нормалното им протичане, съобщиха от Полицията.

Вниманието на полицаи и пожарникари е в няколко направления: осигуряване на пожарната безопасност, пътната безопасност и нормалното движение по най-натоварените пътищата, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства. Още през миналия месец инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик са извършили проверки на църкви и манастири, на хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците.

Акцент в проверките е организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за своевременна евакуация, наличието на изправни и достатъчно пожаротехнически средства за първоначално гасене, обезопасеността на местата за палене на свещи и др. Дадени са указания за ограничаване на предпоставките за възникване на инциденти, както и за стриктно спазване на правилата и нормите за безопасност. Огнеборците не са констатирали сериозни нарушения на противопожарните изисквания. По време на празничното богослужение съветваме гражданите да бъдат внимателни при паленето на свещи, както и поставянето им само на установените места в храмовете.