В МБАЛ-Пазарджик: Продължава кръводарителската кампания „Усмихни сърце“

Продължава кръводарителската кампания „Усмихни сърце“. Англичанинът Джонатан Айлс и Тихомир Иванов от Пазарджик са поредните доброволни кръводарители, които се включиха в кампанията „Усмихни сърце“. Благотворителната акция започна на 10 октомври и е организирана от приятелите на Георги Арнаудов в партньорство с Отделението по Трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.
„Хубаво е хората да даряват по-често кръв. И да има повече такива добри инициативи. Познавах Георги и искам да съм съпричастен към благотворителната кауза на неговите приятели“, заяви 23-годишният Тихомир, след като дари кръв за четвърти път. „Кръводаряването не е опасно за нашето здраве, а е помощ за друг, който в този момент има нужда от подкрепа. Трябва по- често да се пише и публикува за ползите от кръводаряването, за да има повече доброволни кръводарители. Загубих и своя дядо след онкозаболяване и тогава реших, че трябва да дарявам. Подкрепям всички форми на донорството“,поясни Тихомир и призова хората да правят повече добрини.
Джонатан Айлс се включва за втори път в кампания, организирана от приятелите на Георги.Това е третото дарение на кръв, което прави в МБАЛ-Пазарджик. „Радвам се, че мога да помогна на някой и да стана отново част от вашата кампания, получих червеното сърце, което ще ми напомня за участието ми в акцията „Усмихни сърце“ , сподели Джонатан.
Организаторите на благотворителната кампания „Усмихни сърце“ се надяват до края на месец октомври желаещите да се присъединят към каузата да се увеличат. Даряването на кръв се извършва в дните от понеделник до петък от 7.30 до 12.30ч. в Кръвна банка на МБАЛ-Пазарджик.