В МБАЛ-Пазарджик: Организират безплатни гастроентерологични прегледи

Безплатни гастроентерологични прегледи за здравноосигурени лица организира Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Кампанията на гастроентеролозите ще стартира на 1 ноември и ще продължи до 16 декември. Прегледите ще се извършват в Първо вътрешно отделение от д-р Емилия Христова и д-р Минко Базитов.
От желаещите да се консултират със специалист не се изисква направление от личния лекар, нито заплащане, но трябва предварително да си запишат час на тел: 0876749457, 0897025857. Записването за преглед се извършва всеки делничен ден от 12.30 до 14ч.
Целта е да може да бъдат обхванати повече болни, които имат симптоми на гастроентерологични заболявания, както и такива, които нямат никакви симптоми, но които имат безсимптомно протичащи заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и панкреаса.
Гастроентерологичните заболявания много често протичат без оплаквания, но могат да имат сериозни последици върху човешкия организъм. С тази кампания лекарите от Първо вътрешно отделение искат да помогнат на колкото се може повече хора да проверят здравословното си състояние. Профилактичните прегледи са много важни за ранната диагностика и навременното лечение на различни заболявания, категорични са специалистите.