В Камчатка създават Министерство на щастието

Губернаторът на Камчатка Владимир Солодов заяви, че регионът ще създаде Министерство на щастието – Министерство на социалното благополучие и семейната политика, съобщиха от регионалното правителство.

„Сега реформирам властите на територията на Камчатка и решихме да създадем Министерство на щастието. Официално пълното му име е Министерство на социалното благополучие и семейната политика, но накратко става въпрос за щастието. За мен е важно да направя този преход, да избягам от „министерството на обидените и в неравностойно положение“, каза Солодов, чиито думи са цитирани от РИА Новости.

В коя страна децата живеят най-щастливо?

Студия на Изследователския център на УНИЦЕФ във Флоренция прави проучване за удовлетвореността на децата от живота им в общо 41 дъ… Прочети повече Според него властите ще продължат да се занимават с хора в трудни ситуации. „Но трябва да ги направим проспериращи, щастливи и не просто да се справяме с проблемите, които са станали болезнени, а да направим хората щастливи“, каза Солодов.

Владимир Солодов, който получи 80,51% от гласовете на изборите за ръководител на региона на 13 септември, пое поста губернатор на 21 септември. Той стартира реформа на структурата на регионалното правителство, която ще намали общия брой на изпълнителните органи от 37 на 31. Регионът вече смени двама заместник-губернатори, министрите на здравеопазването и културата, както и заместник-председателя на правителството на Камчатка.