В Съдебната палата започна благотворителният базар в подкрепа на Г. Арнаудов

Коледният базар продължава и днес, 20 декември.

Базарът в Зала 1 на Съдебната палата

Вчера Зала №1 на Съдебната палата в гр. Пазарджик  отвори  врати  за Благотворителния коледен базар в подкрепа на Георги Арнаудов, който страда от Сарком на Юинг. Благородната инициатива беше подкрепена от  съдиите и администрацията на  Окръжен и Районен съд – Пазарджик, които дариха икони, картини, цветя, ръчно направени бижута и настолни календари, икебани.

Активно се включиха учениците от СУ „Георги Бенковски“, които вложиха много емоция в изработването на коледни сувенири и картички. Те  изпратиха и специално писмо  със свои пожелания за Георги. Децата от Общински детски комплекс – Пазарджик изработиха с много любов и търпение сурвачки и коледни картички. Граждани също се включиха в сътворяването на коледни украси.

Много бяха желаещите да си закупят от коледните сувенири и да подкрепят Георги. Дарения се събираха и в две дарителски кутии. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на семейството на младото момче, за да бъде подпомогнато неговото лечение в чужбина.

Председателят  на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова обяви, че  с този базар се поставя началото на подобни прояви, които оттук нататък традиционно ще продължат да се организират в Съдебната  палата.

Коледният базар продължава и днес, 20 декември.