В Добровница откриха оранжерия за марихуана, собственикът е задържан /СНИМКИ/

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик неутрализираха високотехнологична и добре прикрита оранжерия за отглеждане на канабис. Задържан е мъж, който отглеждал и обработвал марихуаната.

Вчера екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик осъществили полицейска операция по противодействие на разпространението и производството на дрога. В ранния следобед служителите пристъпили към реализация. Те извършили претърсване в метално хале, намиращо се в имот, в пазарджишкото село Добровница.

Вътре са открити общо 377 растения от рода на конопа в саксии. Те били в различен стадии на развитие, като височината им варирала от 20 см. до 130 см. Халето било добре обезшумено, изградено от термопанели, оборудвано със системи за вентилация, за контрол на осветеността, температурата и влажността на въздуха. Открити са и различни висококачествени торове за стимулиране на растежа на канабиса.

Иззети са всички налични растения, които са с обща маса от 14.745 килограма. В едно от помещенията е открита и около 415 грама полусуха зелена листна маса от същия по вид дрога. Задържан е ползвателя на имота, който се оказал 46-годишен мъж от Пазарджик, неизвестен до момента на органите на реда. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата, води се досъдебно производство.