В Деня на детето: Момченце и момиченце проплакаха в Родилното отделение на МБАЛ-Пазарджик

Снимка: infopleven.com

Момиченце и момченце озариха празника на детето 1-ви юни в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.

В 14.40 ч. на бял свят се появява дъщеричката на майка от село Алеко Константиново. Малкото момиченце тежи 2800гр. и е с дължина от 49 см. За успешното раждане чрез цезарово сечение помагат акушер-гинеколозите д-р Елена Близнакова и д-р Анна Геворгян, акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова, операционна акушерка Петя Дулчева,неонатолог д-р Венцислав Димов,анестезиолог д-р Красимир Соколов.

Почти пет часа по-късно първата си глътка въздух поема и малкото момченце. Бебето на родилка от село Мокрище се ражда в 19.30ч., а за раждането помага дежурният екип на акушер-гинеколозите д-р Росица Георгиева и Елена Близнакова, акушерки Руми Михайлова и Мария Нейчева, неонатолог д-р Татяна Андреева. Момченцето е с тегло 3 400 грама и ръст 50 сантиметра.

Екипите на Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик пожелават на децата, родени на 1-ви юни да са здрави и да донесат много радост на своите семейства. А на родителите -доброта ,търпение, нежност и много щастливи моменти с техните бебета.

Те са убедени, че децата са онези безценни малки частички на голямо щастие, чудо, което изпълва живота на всеки възрастен с истинска радост и топлина.
В Деня на детето пожелаваме на всяко дете да има семейство и безгрижно детство.
Нека греят повече детски усмивки!