В библиотеката: МКБППМН в Пазарджик проведе беседа с деца за общуването като ключ към добрите взаимоотношения

В Детския отдел на Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев“  в Пазарджик гостува  Бисерка Трайкова, която е секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Община Пазарджик.

Темата, която бяхме определили на днешното занятие, бе „Общуването-ключ към добрите взаимоотношения“. Децата се включиха активно в беседата и игрите, които беше подготвила г-жа Трайкова за тях. Всички обсъдиха кои са добрите и лошите постъпки, как лесно можем да разрешим конфликтите, които възникват в ежедневието.

Изгледахме и филмчето „ Жабка и Жабокът“, след което бяха обсъдени поведението на героите и кой се стреми към доброто и е пример за подражание. Нашите малки гости разказаха и как избират своите приятели, какви качества са важни, за да бъде един човек приятел. Изключително забавни се оказаха и игрите за работа в екип. На финала на днешната среща г-жа Бисерка Трайкова изненада децата с много подаръци от днешната ни среща-моливи, тефтерчета и ранички с мотото на комисията –„Търси винаги доброто!“

Нашите гости бяха много щастливи и развълнувани и казаха ,че с нетърпение очакват следващата среща в библиотеката.