Вътрешен шахматен турнир се проведе в Център „Човеколюбие“ в Пазарджик

В Център „Човеколюбие” в Пазарджик се проведе Вътрешен турнир по шахмат, посветен на Международния ден на шахмата. Събитието се проведе и в памет на Мирослав Тодоров – приятел и съмишленик на каузата за психично здраве, любител на шахматната игра, който дари жилището си за хора в тежка житейска ситуация.

В турнира участваха 12 състезатели – членове на Шахматен клуб „Човеколюбие”, играещи цели партии шах. Съдия беше Илия Гергинчев – помощник-ръководител на клуба. Присъстваха и членове, които наблюдаваха състезанието и подкрепяха участниците.

Състезанието се проведе по Швейцарската система в 3 кръга. Участниците демонстрираха отлични шахматни умения, добра дисциплина и висок спортен дух. Победител на турнира стана едно от „златните момичета” на Център „Човеколюбие” – Мария Нуриева. Всички присъстващи на събитието получиха награди.

За Център „Човеколюбие” провеждането на Вътрешен турнир по шахмат се превърна в традиция. Ежегодно в края на месец юли членовете на клуба преживяват много положителни емоции при подготовката и участието в турнира. Събитието премина при спазване мерките срещу COVID 19.