Война на вкусовете в MasterChef

bTV

Как се комбинират пъстърва с кисело зеле, миди – с ябълка и черен дроб – с какао? MasterChef предизвика най-талантливите хоби-готвачи на България да създадат съвършени ястия с несъвместими продукти. Само за 30 минути те трябваше да помирят воюващи вкусове и да изненадат журито с оригинални презентации.

Повечето хоби-готвачи обаче се затрудниха от задачата, а един от тях преживя първия си голям провал. Мидите с пюре от ябълка, аспержи и фенел на маркетинг мениджъра Петя бяха наречени „безизходица“ от Chef Андре Токев и оценката му изпрати участничката на елиминации.

„В тази кухня всяко падане е безценен урок. От вас зависи дали ще приемете поражението като отрова или като лекарство“, припомни правилата на играта Chef Силвена Роу.

В кухнята на най-доброто кулинарно шоу тя и колегите й поканиха популярния Chef Мартин Николов, който представи пъдпъдък с цвекло, гарниран с комбуча, мус от карамелизирано масло и пуканки от лимец.

Правото да участват в неговия мастър клас и да повторят рецептата му получиха Теодора и Ивайло. Въпреки че демонстрира самочувствие, управителката на ресторант пресуши деликатното птиче месо и прегори лимеца.

Копирайтърът беше по-неуверен и пестелив със соса, но по-близо до оригинала и заслужено получи Master-престилка.