Внимание! Сухото и топло време е предпоставка за пожари

Освен в тези случаи пожарникарите са се отзовали на няколко пътни инцидента в областта, на два сигнала за самозапалили се леки автомобили,  на сигнали за пожар в къща в Ракитово и стопанска постройка в село Попинци

Архив

От пазарджишката пожарна алармират за зачестяване на случаите на запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. За времето от петък до днес огнеборците в региона за реагирали на общо 35 сигнала, от които 29 са за пожари от подобен род.

Нерегламентираното палене на сухи треви, пасища, отпадъци крие множество рискове за хората, за горския и полски фонд. Запалените сухи треви в близост до пътни артерии създават условия за задимяване, а оттам и за пътно-транспортни произшествия. Наличието на променлив вятър може бързо да разрасне пожара и огънят да навлезе в горски площи или насаждения.

Освен в тези случаи пожарникарите са се отзовали на няколко пътни инцидента в областта, на два сигнала за самозапалили се леки автомобили,  на сигнали за пожар в къща в Ракитово и стопанска постройка в село Попинци.