Вижте програмата за Празника на Пазарджик

Програмата ще стартира в 20.00 часа с изпълнения на Надежда Александрова -  талантливото момиче от Пазарджик, което участва в Гласът на България

Снимка: Архив

Юбилейна изложба на скулптора Величко Минеков, ще бъде открита на 21 май – Празника на град Пазарджик. Почетният гражданин на града ще представи своята изложба в Художествена галерия „Станислав Доспевски” в  18,30 часа.

Традиционно празникът ще започне с Тържествена литургия в църквата „Св. св. Константин и Елена”, за която е поканен да отслужи  Пловдивския митрополит Николай. Тържествената церемония по вдигане флага на Пазарджик ще започне от 11.00 часа на площад „Константин Величков”.

Кметът на Община Пазарджик, г-н Тодор Попов, ще поздрави жителите и гостите на града, след което ще се срещне с  децата, родени в празничния ден през последните 18 години. Традицията да се припознава първото родено в празничния ден, за Дете на Пазарджик,  датира от 1987 година, когато първа  в болницата проплаква  Ива Сиракова.

Програмата предвижда детски пленери по рисуване, обеден концерт с участието на хорови състави. На централната сцена ще се представят танцовите и балетните школи от града.

От 19.00 часа в парк – остров „Свобода”  ще бъде самостоятелния концерт на оркестър „Орфей”, с ръководител Георги Янев.

Васил Найденов, Мария Илиева и  Боро Първи ще са участниците във вечерния концерт на площад „Константин Величков”. Програмата ще стартира в 20.00 часа с изпълнения на Надежда Александрова –  талантливото момиче от Пазарджик, което участва в Гласът на България.