Вижте още по – строгите мерки в борбата срещу коронавируса

Мерките ще действат до края на извънредното положение и ако е необходимо, те могат да стават и още по - строги, коментира здравният министър.

Архив

На извънреден брифинг в Министерски съвет бяха обявени значително по – строги мерки от сега действащите. Новите мерки влизат в сила от 00.00 ч. тази нощ и са за територията на цялата страна. Какво е новото:

Край на разходките в паркове, градинки и детски площадки в цялата страна до второ нареждане. Забраната ще се следи от органите на реда, а собствениците на домашни любимци ще имат възможност да ги разхождат в обособени части от парка, при строго спазване на изискването да не се събират на групи, а разходката не трябва да бъде прекалено продължителна.

Блокиране на входовете и изходите на областните градове, на които ще бъдат изградени полицейски КПП-та през които ще се пропускат пътуващи само хора с неотложни доказани нужди: тези, които работят в друго населено място, хора, които имат нужда от лечение. Както вече стана ясно, тези нужди трябва да бъдат доказани документално.

Забранява се на всички граждани под 60 години да пазаруват от аптеки и хранителни магазини във времето от 8.30 до 10.30, като в това време възрастните хора трубва да пазаруват. Целта е да не се смесва най-рисковата група от населението с по-младите.

Мерките ще действат до края на извънредното положение и ако е необходимо, те могат да стават и още по – строги, коментира здравният министър.