Вижте имената на учители и дейци на културата, получили награди за 24 май

За цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик тази година бе отличен художникът г-н Марин Маринов.

Снимка: Емилия Спасова /Фейсбук/

Вчера в зала „М-ро Г. Атанасов“ бяха връчени наградите за образование и култура „Св. Св. Кирил и Методий“. Предлагаме ви имената на наградените:

– „Учител на годината”  в област „За постижения в педагогическата практика с деца от предучилищна възраст” се присъжда на госпожа Тотка Павлова – учител в Детска градина „Дъга“ гр. Пазарджик.

– „Учител на годината”  в област „За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен” се присъжда на госпожа Димитрийка Кузева – учител в Основно училище „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик.

– „Учител на годината”  в област „За постижения в педагогическата практика с деца от прогимназиален етап на основната образователна степен” се присъжда на господин Петър Нгуен – учител по български език и литература в Основно училище „Св. Климент Охридски“ гр. Пазарджик.

– „Учител на годината”  в област „За постижения в педагогическата практика с ученици от гимназиален етап” се присъжда на госпожа  Стилияна Гронева – учител по изобразително изкуство, технологии и предприемачество в Средно училище „Д-р Петър Берон“ гр.  Пазарджик.

– „Учител на годината”  в област „За постижения в гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството” се присъжда на госпожа Цветелина Николова – старши ресурсен учител в Средно училище „Георги Брегов“ гр. Пазарджик.

– „Директор на годината”  в област „Директор на детско заведение” се присъжда на госпожа Ангелина Иванова, директор на Детска градина „Снежанка“ гр. Пазарджик.

– „Директор на годината”  в област „Директор на начално училище, помощно училище, център за подкрепа на личностно развитие” се присъжда на госпожа Емилия Спасова, директор на Общински детски комплекс – Пазарджик.

– „Директор на годината”  в област „Директор на основно училище” се присъжда на госпожа Даниела Навущанова, директор на Основно училище „Христо Ботев“ село Братаница, община Пазарджик.

– „Директор на годината”  в област „Директор на средно училище, гимназия” се присъжда на госпожа Велка Недялкова, директор на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ гр. Пазарджик.

Носителите на наградите за ярки постижения в областта на изкуството и културата са:

–    За раздел литература отличието се присъжда на Цветанка Убинова.

–    За раздел музика наградата  е за талантливия пианист Емануил Иванов.

–  За раздел приложно/изобразително изкуство отличеният художник е Никола Стоименов.

–     В раздел журналистика тази година е отличена Величка Ачева.

–    В раздел фотография отличието е за Петра Атанасова.

–    Наградата за високи постижения в раздел Театър е за актьора  Димитър Терзиев.

Отличието за цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик и статуетката „Кирил и Методий” тази година получава художникът и виден общественик, почетен гражданин на Пазарджик г-н Марин Маринов.