Велинградчанин е задържан по време на протест

Действията на полицейските органи са докладвани и съгласувани с дежурен прокурор от районната прокуратура в курортния град

Снимка: Архив

Мъж от Велинград е задържан за това, че не изпълнил полицейски разпореждания и направил опит да пречи на движението на оживен път. Вчера около 19 часа в РУ-Велинград е получен сигнал, че група от хора са застанали на изхода на Велинград по посока за Гара Костандово и пречат на движението на автомобили.

Незабавно към мястото са изпратени дежурни полицейски екипи от управлението в курортния град. Пристигайки на мястото органите на реда установили, че група от 30-40 души са се събрали на импровизиран протест, свързан с проблемите с водоснабдяването на един от велинградските квартали. Протестът не е регламентиран, няма изпратено уведомление в общинската администрация за неговото провеждане, като информация за това не е постъпвала и в полицията.

Униформените незабавно предприели действия за обезопасяване на периметъра, тъй като трасето е с много интензивен трафик на превозни средства, а с действията си протестиращите създавали реална опасност за пътно – транспортно произшествие. Въпреки това органите на реда им позволили да преминават през една от пешеходните пътеки, за да изразят позицията си, като били предприети мерки за недопускане на инциденти.

Тогава единият от присъстващите застанал на пътното платно и категорично отказал да го напусне, въпреки разговорите с полицаите и категоричните им разпореждания да го направи. Това дало основание на органите на реда да задържат 47-годишния велинградчанин, а спрямо него е образувано полицейско производство.

Действията на полицейските органи са докладвани и съгласувани с дежурен прокурор от районната прокуратура в курортния град.