Ваксинираха се 20 медици от МБАЛ-Пазарджик, ще поставят ваксина на още 50

Снимка:МБАЛ-Пазарджик
Ваксинирането срещу SARS-CoV-2 в МБАЛ-Пазарджик започна минути след 9 часа. Първата ваксина беше поставена на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Манипулацията извърши д-р Таня Бейска, която работи в екип с медицинската сестра Мария Андреева.
„Чувствам се добре и очаквам да нямам странични ефекти. Това е нашият шанс да преодолеем заболяването. Да сложим началото на края на страданията, на които бяхме подложени в продължение на 9 месеца. На тези, които се двоумят да се ваксинират искам да кажа, че е важно да се ваксинираме и да изградим траен имунитет, за да бъдем полезни като здрави лекари на болницата“, заяви след ваксинацията д-р Темнилов. Той допълни, че не е имал колебания дали трябва да се имунизира.
Веднага след него беше ваксиниран и ръководителят на Ангиографската лаборатория към Кардиологично отделение д-р Владимир Иванов, който преболедува Ковид-19 през месец септември. „Вярвам в науката. Исках да се ваксинирам, за да се върна към нормален начин на живот,“ каза след ваксинацията д-р Иванов.
Третият ваксиниран началникът на Урологично отделение д-р Пламен Крумов заяви след поставянето на ваксината, че е отговорен към пациентите и своите близки затова е избрал да се имунизира.
От първия флакон на ваксината срещу SARS-CoV-2 бяха ваксинирани още д-р Веселин Николов от Второ вътрешно отделение и санитарката Марияна Комсалова от Кардиологично отделение.
Общо 20 медици бяха ваксинирани през първия ден на имунизацията.
70 лекари, медицински сестри и санитари, ще бъдат ваксинирани на първия етап п в лечебното заведение. Имунизирането срещу коронавируса ще продължи и във вторник и сряда, когато предстои ваксинирането на още 50 медици.