Бюлетините за евроизборите пристигнаха в Пазарджик

    Общият брой на Секционните избирателни комисии в областта е 365, три от тях са подвижни в общините Пазарджик, Батак и Сърница

Снимка: Областна администрация

Бюлетините за предстоящите избори за членове на Европейския парламент пристигнаха в област Пазарджик. При засилена полицейска охрана, в присъствието на упълномощени представители на Областния управител и на РИК Пазарджик, бюлетините бяха транспортирани до Пазарджик. Те ще бъдат съхранявани в Областна администрация Пазарджик до предоставянето им на общинските администрации по предварително изготвен график. 267 300 са бюлетини за областта които ще бъдат разпределени на 12-те общини, съобразно броя на избирателите.

            Общият брой на Секционните избирателни комисии в областта е 365, три от тях са подвижни в общините Пазарджик, Батак и Сърница. В 105 секционни избирателни комисии, на територията на всички общини в областта ще се проведе машинно гласуване. На 17 май Централната избирателна комисия проведе онлайн обучение за членовете на РИК Пазарджик и представители на общините.

Областна администрация предоставя на общините и всички останали изборни книжа и материали, необходими за произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г.