Бюлетините за балотажа са тук, вижте къде в областта ще гласуват в неделя

За провеждането на втори тур на местните избори, Областна администрация Пазарджик предоставя на общините и други изборни книжа и материали – избирателни списъци, протоколи, отличителни знаци за членовете на СИК, методически указания

Снимка: Областна администрация

Около 160 000 е броят на отпечатаните бюлетини за провеждането на втори тур на местните избори в област Пазарджик. Упълномощени представители на областния управител и Общинските избирателни комисии, получиха бюлетините от печатница в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация – Пазарджик и днес ще бъдат предадени  по график на общинските администрации, които ще ги съхраняват в помещения, определени със заповед на областния управител и под полицейска охрана. В три общини на областта – Велинград, Батак и Сърница, кмет на община и кметове на кметства бяха избрани на първи тур на местните избори.

На втори тур, кмет на община ще избират в общините Пазарджик, Брацигово, Белово, Пещера, Ракитово и Стрелча. В 22 населени места на областта, на втори тур ще избират кметове на кметства, това са:

Община Пазарджик – с. Априлци, с. Говедаре, с. Дебращица, с. Ивайло, с. Црънча

Община Белово – с. Аканджиево, с. Габровица, с. Голямо Белово, с. Мененкьово, с. Момина Клисура

Община Септември – с. Варвара, с. Виноградец, с. Ковачево, с. Симеоновец

Община Панагюрище – с. Елшица, с. Попинци

Община Пещера – с. Радилово, с. Капитан Димитриево

Община Лесичово – с. Калугерово, с. Динката

Община Брацигово – с. Козарско

Община Ракитово – гр. Костандово

За провеждането на втори тур на местните избори, Областна администрация Пазарджик предоставя на общините и други изборни книжа и материали – избирателни списъци, протоколи, отличителни знаци за членовете на СИК, методически указания.