Български емигрант: Ситуацията с Covid-19 във Великобритания е преувеличена, държавата обезщетява изцяло бизнеса и работещите

Снимка: www.aljazeera.com

Наш читател, български емигрант във Великобритания, ни изпрати своята гледна точка относно ситуацията с Covid-19 в Обединеното кралство. Според него, информацията, която достига до нас е силно преувеличена. Там няма нихилизъм по отношение на заразата, не се вярва и в световна конспирация. Има вирус, той е реалност и гражданите и правителството са обединили сили в борбата срещу него. Мерките са строги и по-важното е, че се спазват доброволно, без натиск от институциите.

Ето и част от читателското писмо:

Напоследък много се изписа за грешната политика на Великобритания, относно вируса. Много от нещата бяха твърде преувеличени. Тук все още всичко е заключено – хотели, заведения, бяха отменени всички празненства, включително и абитуриентски балове. Всичко отваря поетапно при строги мерки, навсякъде са поставени дезинфектанти, в магазините пускат хора, но да не надвишават 10 човека и някак се справиха успешно. Сега следя статистиката и броя на заразените пада драстично. Да те говорим, че бяха отпуснати помощи на хората, за да живеят нормално.

Аз все още не работя, защото почиствам къщи и е забранено да ги посещавам, но хората продължават да ми плащат, защото държавата ще им възстанови сумата. Всеки ден се чудя как го постигат, като по ум ние ги бием. Извинявам се, ако съм ти досадна, ама исках да кажа истината, защото масово отразяват лъжи в пресата. Тук няма не искам да спазвам, тук е задължително. Да не говорим за заведенията, още не работят масово, но всички  получиха помощи, за да задържат персонала си“, казва нашият читател.