БЧК разширява подкрепата си в дните на извънредно положение

Информация от Българския червен кръст

Снимка: БЧК

В условията на извънредно положение, наложено заради кризисната ситуация за борба с COVID – 19, БЧК – Пазарджик разширява своята подкрепа за хората, които се нуждаят от нея, като броят им нараства с всеки изминал ден.

Подпомогнатите лица от БЧК с храни от Българска хранителна банка са 1572 човека от социално слаби семейства и институции. 3000 айряна от Обединена млечна компания получиха други 957 човека. От гр. Стрелча 160 нуждаещи се семейства бяха подпомогнати с хранителни пакети, съдържащи продукти от първа необходимост, осигурени от дарител от гр. Панагюрище.

Екипи от доброволци ежедневно доставят храни и лекарства до домовете на всички потърсили помощ от БЧК. От съвместната кампания „Купи и дари” на БЧК и Билла България са подпомогнати с хранителни продукти 12 семейства. От с. Алеко Константиново две социално слаби деца  до края на 2020 г. всеки месец ще получават парична помощ. Три многочленни фамилии от град Пещера пострадали от свлачище, което им е съборило къщите, бяха подпомогнати с 37 одеяла, хигиенни пакети и домакинска посуда, дрехи, 17 комплекта спално бельо.

От 1 до 16 април по Оперативна програма план 2018 се извърши раздаването на втори транш на храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Във връзка с наближаващите Великденски празници на апела на БЧК за дарение на козунаци откликнаха фирмите ЕТ„Нонов и синове” ООД, МИО – Пазарджик,  „Лъки фуудс” ООД и фирма ПеНиЕл, които дариха общо 259 броя.  Те ще бъдат раздадени на 53 бенефициента от трапезарията за социално слаби, на обгрижваните в домовете възрастни хора с трайни увреждания – 19 човека, на ЦНСТД – Пазарджик, на социално слаби граждани и други социални институции.