БСП стяга редици за местните избори

Днес се проведе общинската конференция на БСП по време, на която се взеха решения, свързани с изборите

Снимка: Момент от конференцията

Арлин Антонов и Благо Солов бяха кандидатите, измежду които БСП трябваше да избере човекът, който след 12 години опозиция трябва да върне партията на власт.

По време на изслушванията, Арлин Антонов разказа за политическата си биография и припомни на делегатите на конференцията факти от миналото. В типичния си прям стил, той говори за задкулисието в българския политически живот.

В противовес на него Благо Солов говори за бъдещето и сподели оптимизма си за развитието на общината. Той вдъхна увереност в делегатите, че битката за Пазарджик може да бъде спечелена.

В хода на разговора, Солов призна експертизата на Арлин Антонов в неговата област и му предложи поста на заместник кмет по сигурността, ресор, който според него е изключително важен.

От присъствалите 83 делегати 69 гласуваха за Солов, а 14 за Антонов, което практически означава, че столетницата ще подкрепи кандидатурата на предприемача.

Преди това конференцията чу анализа на председателя Лиляна Мърхова – Присадникова за участието на партията в изминалите евроизбори.

Председателят на представителната група на общинските съветници Александър Кобаков направи отчет за работата на съветниците. Бе взето решение общинският партиен съвет да подреди листата от кандидати за общински съветници, като бяха гласувани имената на 35 кандидати. Бе взето решение водач на листата да бъде Лиляна Мърхова – Присадникова, а след подписването на споразумението за широка Местна коалиция ще бъдат ясни и конкретните места на отделните представители в нея.