БСП подкрепи кандидатурата на Филип Ангелов за кмет на Велинград

БСП подкрепи независимата кандидатура на Филип Ангелов

Снимка: Архив

51-годишният икономист Филип Ангелов е кандидатът за кмет, зад който застава БСП в община Велинград. Ангелов бе единодушно утвърден от делегатите на общинската конференция, а другият номиниран – Костадин Шулев си направи отвод и изрази безрезервна подкрепа за Филип Ангелов, който е добре познат на велинградчани.

Той е завършил УНСС, специалност“ Счетоводство и контрол“ и има опит в данъчната и банковата сфера и във финансовото управление на общини.

„Натрупаните житейски и професионален опит ми дават сила и рутина. Аз съм човек, който може да генерира идеи и знае как да ги постига“, каза в представянето си пред делегатите кандидатът за кмет Филип Ангелов, който ще участва в надпреварата като независим с подкрепата на БСП.

Гост на конференцията  на социалистите в курортния град бе областният председател на БСП в Пазарджик Петя Цанкова. Делегатите изслушаха отчета за работата на 3-мата общински съветници през изминалия 4-годишен мандат, направен от Никола Делиев и приеха платформа и визия за развитието на община Велинград. Общинската конференция на БСП във Велинград утвърди и кандидати за кметовете в селата Света Петка и Кръстава и се очакват предложения и за останалите 6 населени места, в които на 27 октомври ще се избират кметове. В другите населени места от община Велинград ще бъдат назначени кметски наместници.

Беше утвърдена и листата с кандидатите за общински съветници, като делегатите на конференцията проявиха мъдрост в тайното гласуване и за по-предните места дадоха доверието си на по-младите социалисти, но отредиха достойни места и за по-опитните в партията.  Водач на листата е председателят на Общинския съвет на БСП във Велинград Георги Янчев.