„Бригада Нов дом“ върна вярата и увереността на дъщеря и самотната й майка

Едно младо и красиво момиче отново откри смисъла и промени светогледа си. Тя повярва в качествата си и „отвори вратата“ към новите си познанства

Снимка: bTV

Социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени тежката история на Криси, Ина и дядо Къци. Едно тъжно и загубило вярата в себе си момиче, нейната изоставена майка и болният й дядо, живееха в полуразрушен апартамент – „склад за лоши спомени“.

Ина среща бащата на дъщеря си на 26 години. 6 месеца по-късно разбира, че е бременна. Съобщава му новината и той реагира с радост. Веднага след това изчезва и я оставя на подкрепата на семейството й. В седмия месец на бремеността Ина получава кръвоизлив и за малко не губи детето. Бащата на Криси се появява малко след раждането й с идеята да живее при тях. Започва да убеждава майката да ипотекира апартамента, за да направят собствен бизнес. Тя отказва, а той се опитва да открадне документите й. След това изневерява с най-добрата й приятелка и Ина го гони. Прекарала 3 години в сълзи на разочарование от бащата на детето си, тя се бори ежедневно за оцеляването и щастието на своите близки.

Малката не чувства липсата на мъжка фигура и живее с усмивка, докато не започва училище. Там е подложена на тормоз и подигравки заради външния си вид. Криси се изолира вкъщи и се захваща с изучаването на езици – знае перфектно английски, овладява онлайн китайски, японски и корейски. В Интернет намира и приятели от цял свят. Такива, с които да излезе – няма. Но нещастията за семейството не спират до тук. Преди две години Ина губи баба си, а няколко дни по-късно майка й е диагностицирана с рак в напреднал стадий. Живее само три месеца. От тогава малката Криси страда за двете си прародителки, които са посветили дните си на отглеждането на един „провал“.

Дядо Къци е с диабетна гангрена, 11 операции на краката и почти пълна слепота. Въпреки че работи на минимална заплата в радиото, Ина често помага на приятели и близки, изпаднали в беда. Трудно свързва двата края и няма възможност да ремонтира жилището.  Самотната майка живее в постоянна вина за „склада за лоши спомени“, който обитава дъщеря й.

Мария Силвестър и бригадата на Караджов завариха олющени тапети и тавани, течаща баня, разпадащи се мебели и много мъка. Въоръжени с чукове и мистрии, героите в работнически дрехи се заловиха смело да заличат следите от болезненото минало. Тежката ситуация в жилището накара бригадата да работи и през нощта, за да спази обещания срок от 5 дни. Те разшириха кухнята, замениха мухъла и белите мечки в банята с първи фаянс и нова санитария. Свалиха огромно количество упорити тапети, шпакловаха и боядисаха цялата къща.

По традиция, докато майсторите променяха интериора, Мария Силвестър се постара да „реновира“ и душата на семейството. Тя заведе Криси в зала за к-поп танци и я запозна с група „Toxic“ – шампиони за България, които ще представят страната ни на световните финали в Корея. Момчетата поеха ангажимент да й преподават специфичните движения, за да я потопят още по-дълбоко в любимата й култура и музика. Негово превъзходителство посланикът на Република Корея Джънг Джингю лично й поднесе подарък и й пожела успех във всяко начинание.  А за финал Криси получи нов компютър с аксесоари, а мама Ина – така мечтаната прахосмукачка.

Едно младо и красиво момиче отново откри смисъла и промени светогледа си. Тя повярва в качествата си и „отвори вратата“ към новите си познанства. Една майка се успокои от щастието на детето си. Мрачната обстановка в жилището, навяваща тежки спомени за смърт, загуба и отхвърляне, беше подменена с красотата и уюта, необходими, за да започнеш „на чисто“. Всеотдайността на момчетата и Караджов бяха високо оценени от Ина и Криси, а усилията им бяха определени като истинско чудо.