Борисов логично отказа акциите на Левски

Няма как министър - председателят да получи "дарението" от Васил Божков, отговориха спортния министър и Севделина Арнаудова

Снимка: ПФК Левски

Напълно очаквано министър – председателят Бойко Борисов отказа да приеме акциите на футболен клуб „Левски“. Тази сутрин, точно в 8:50 часа пред сградата на Министерски съвет се появи журналистът Сашо Диков, който съобщи, че е получил правото от Васил Божков да предаде акциите на футболния клуб на премиера. По думите му, вчера е получил обаждане от бизнесмена с питане дали е съгласен да отнесе акциите на Бойко Борисов. Той е приел със съзнанието, че това е добро и помага за спасението на футболния клуб.

Тази сутрин той е получил документите от човек на Нове холдинг и се отправил към Министерски съвет.

В 9:30 часа пред входа се появиха началникът на пресслужбата на Министерски съвет Севделина Арнаудова и спортния министър Красен Кралев, които категорично обявиха, че министър председателят няма намерение да приеме акциите на Левски.

Малко след 12 часа и получени нови инструкции от Васил Божков, Сашо Диков предаде акциите на футболния клуб на изпълнителния директор Павел Колев, който ги е поставил в касата.