Бойко Борисов в Пазарджик: Вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре е да се концентрираме за подобряване на живота на хората

Снимка:PA1

Премиерът Бойко Борисов,  министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на община Пазарджик Тодор Попов откриха нова складово-логистична и производствена база в Пазарджик. Инвестицията е за около 20 милиона лева, а складовата база съхранява модули за автомобилната индустрия за Германия и Франция. Откриват се нови 1 000 работни места, а в новото производствено хале си произвеждат детайли за автомобили.

По време на откриването премиерът Борисов посочи, че вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре е да се концентрираме за подобряване на живота на хората. „Искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Мярката 60/40 с новия дизайн е близо 1.3 млрд. Това са огромни пари, които запазват работните места, но тя не може да действа безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи. Усилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения. Здравето на хората зависи от това, за да имат добро бъдеще и да бъдат спокойни и в добро здраве. Като гледат какво става на границата с Гърция, виждам, че явно сме в добро здраве. Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина“, коментира Борисов. „Няма да говоря повече за скандали. Хората виждат какво правим“, допълни той.

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов каза, че е благодарен за подкрепата от страна на правителството. „Ние в партньорство с българското правителство направихме в Пазарджик много неща. Ще поканя още два пъти министър-председателя – през есента, когато ще открием компостиращата инсталация на регионалното депо и за стартирането на Западния околовръстен път“, каза Попов.

Министърът на икономиката Емил Караниколов каза, че по време на пандемия се откриват нови заводи, в които ще работят хиляди хора. Той допълни, че в Пловдив предстои откриването на 3 завода. „Освен тях съвсем скоро очакваме община Пловдив ще издаде 4 разрешения за нови завод“, коментира Караниколов.