Бл. Солов: Толкова ли е изплашен Тодор Попов, че е отишъл да моли Бойко Борисов за подкрепа?

Колкото до хода на Попов - той е разбираем. Удавникът се хваща и за сламка.

Снимка: Благо Солов

Пазарджик се очертава като едно от най-големите предизвикателства на предстоящите местни избори през октомври. Независимият кандидат за кмет Благо Солов продължава да следва принципното си послание на подадената ръка и се бори за всеки глас. След като получи подкрепата от Земеделци, част от Патриотите и спечели убедителна подкрепа и от БСП, към коалицията се присъединиха и Партията на зелените, Движение „Българска пролет“ на Велизар Енчев и дори Българската Социал-демократическа партия, чийто съосновател беше д-р Петър Дертлиев.

Наистина ли тази нарастваща подкрепа за Солов, отразяваща желанието на болшинството от жителите на общината, за промяна са притеснили силно Тодор Попов и той е бил принуден да се обърне към ГЕРБ?

Ще изостави ли партията на Бойко Борисов собствената си кандидатура, която вече беше обявена, за да подкрепи човека, когото най-много критикуваше и беше обект на журналистически и данъчни разследвания поради съмнения за участие в корупционни схеми?

Толкова ли е изплашен Тодор Попов, че се е наложило да коленичи пред лидера на довчерашните си политически опоненти и да моли за подкрепа?

Каквото и да реши оттук нататък Бойко Борисов, той вече няма полезен ход! Тодор Попов го вкара в тази патова ситуация, от която всеки изход е грешен:

От една страна, ако Борисов не подкрепи собствения си кандидат Иван Панайотов, това ще е израз на страх от загуба от страна на ГЕРБ, поради което тактически отстъпват и се присламчват към довчерашния си опонент.

От друга страна, в момента дори ГЕРБ да обърне гръб на Тодор Попов и да му откаже подкрепа, даже самият факт, че са водени подобни тайни преговори е форма на предателство от страна на управляващата партия и спрямо собствения им кандидат Панайотов, който е един достоен човек и спрямо обикновените редови членове и поддръжници на ГЕРБ , за които Тодор Попов е синоним на кражби и корупция.

Предателство, което обикновеният привърженик на ГЕРБ няма да забрави. Колкото до хода на Попов – той е разбираем. Удавникът се хваща и за сламка.