Бл. Солов: Да поговорим за пари

Като е голям пич и обича да харчи, да си ги плати от джоба, а не да бърка във вашия!

Снимка: Благо Солов

Кметът на общината пак е развързал здраво кесията и е направил големи харчове, които не са одобрени от Общинския съвет. Финансите изглеждат малко скучна тема, но когато говорим за парите събирани от нашите данъци, си заслужава да сме внимателни.

Ситуацията е следната: Всяка година Общинският съвет определя бюджет – казано простичко някакъв план, по който кметът може да харчи. Всяко харчене на пари, извън този бюджет е незаконно. Тази година Попов толкова е развързал кесията (не неговата лична, а вашата), че се налага да актуализираме този план (бюджет).

Но забележете, не за бъдещите разходи. Не!

Тодор Попов иска да одобрим близо 3 милиона разходи, които вече е направил. Направил ги е самоволно и на собствена глава, без да пита никого, защото е решил, че в предизборната година спортът е най-големият му управленски приоритет. Решението му не е случайно.

След като не направи нищо да възроди икономиката на Пазарджик, за да могат хората да работят и получават достойни заплати тук и да не бягат от града ни, сега се опитва да замаже очите на малкото останали хора с високи спортни резултати.

Елементарна тактика за елементарни хора, но очевидно му върши работа.

Дето се вика – като няма хляб, поне зрелища да има. С други думи, похарчил е еднолично 3 милиона от вашите пари, за да си лъска имиджа в една предизборна година и сега иска Вие да платите сметката.

Тези пари обаче не са паднали от небето.

Те са взети от увеличените ви данъци!!!

За да пренасочи пари към райграс за спортни терени и теменужки, той е ощетил други общински дейности. Не е ремонтирал улиците, не е мислил за обществения транспорт, спестил е разходи за училища, за детски градини, за други социални дейности…

Тоест, вие и децата сте ощетени, за да се садят предизборно райграс и теменужки… Не, че има нещо лошо в озеленяването на един град, но като кмет, ако трябва да избирам между теменужките и грижата за децата, аз избирам децата!

Ще гласувам против предложената от Тодор Попов актуализация на бюджета. Аз отказвам да съм съучастник на настоящия кмет в това поредно престъпление против Пазарджик.

Като е голям пич и обича да харчи да си ги плати от джоба, а не да бърка във вашия!