Благо Солов: Червен картон за „синята зона“!

Ще се решат едновременно и екологични, и транспортни проблеми и ще се сложи ред в системата за платено паркиране, там, където е нужна

Снимка: Архив

За съжаление през последните години тази система за платено паркиране в Пазарджик се превърна в средство за облагодетелстване на една близка до властта фирма и постоянен тормоз над гражданите.

„Синята зона“ ще бъде премахната в сегашния и вид и след задълбочен анализ и дебат с гражданите ще се въведе само за места, където е необходима или паркирането натоварва придвижването на обществения превоз. Успоредно с това ще бъде приета нова схема за движение на автобусния транспорт в града и селата.

Планираме общественият превоз в града отново да се осъществява от общинска фирма, за да можем да осъществяваме по-ефективен контрол, както и да кандидатстваме за европейско финансиране за закупуване на нови автобуси и тролейбуси.

Допълнително ще бъдат изградени паркинги, за да могат гостите на Пазарджик да паркират извън градския център. Ще въведем интегриран билет, който ще дава и право на паркиране на паркинга, и ще служи и за билет в градския транспорт. Така ще се решат едновременно и екологични, и транспортни проблеми и ще се сложи ред в системата за платено паркиране, там, където е нужна.

Можем да живеем по-добре!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!